Romance i en provinsby

Romance i en provinsby

Interview med forfatter C.G. Valentin om udgivelsen af Et øjeblik med dig

Vi har sat den anmelderroste forfatter C.G. Valentin eller Carina Valentin Grøntved, som hun egentlig hedder, stævne i anledningen af, at hun udkommer med sin første roman Et øjeblik med dig den 24. august.

Et øjeblik med dig er første bind i serien Dianekær om en fiktiv dansk provinsby. Læs hele interviewet herunder, hvor Carina bl.a. fortæller om, hvorfor hendes roman foregår netop der.

 

Diamanten er blevet pudset

Den 24/8, hvor ’Et øjeblik med dig’ udkommer, afholder du signering og bogreception i Dianalund, som minder om bogens serietitel, Dianekær. Har det nogen forbindelse til hinanden?

Ja, det har det. Jeg bor nemlig ikke særlig langt fra Dianalund og har færdedes i byen i mange år, da jeg har familie og venner i området. Derudover er nogle af scenerne i bogen også baseret på egne oplevelser bestemte steder i byen.

Dog har jeg ladet mig inspirere af flere små byer i området og den tilhørende skønne natur, herunder områder som Stenlille, Bromme, Munke Bjergby og Sorø, samt nogle af de store byer i nærområdet.

Jeg savnede noget romance, der foregik lidt mere lokalt og nede omkring Vest- og Sydsjælland. Jeg synes desværre, der lidt er en tendens til, at det ofte er i Købehavn, tingene skal foregå, hvis en historie finder sted på Sjælland.

Romanen udkommer som en ny og forbedret udgave af en af dine historier. Hvad skal læserne især glæde sig til?

De skal glæde sig til at lære Dianekær at kende. Derudover er der også nogle ekstrascener, som giver mere indblik i vores hovedpersoner og deres liv – og så er der tilføjet lidt ekstra spice 😉

Derudover har vi også finpudset karaktererne, gjort dem til relaterbare karakterer, man kan holde af endnu mere.

Og som helhed har min redaktør og jeg virkelig slebet og pudset diamanten (bogen). Noget er skåret fra, noget er lagt til, sproget er toptunet, og i det store og hele er der fokus på kærlighedens mange facetter.

Du skriver i flere forskellige genrer - hvad driver dig, når du skriver romance?

Det er selvfølgelig kærligheden i sig selv, men set fra flere sider. Kærlighed er så mange ting, som jeg også forsøger at belyse i Dianekær serien. Det er ikke kun kærligheden blandt to mennesker, der forelsker sig, men meget mere facetteret.

Derudover elsker jeg, at man kan – ligesom med fantasy – kombinere romancegenren med flere andre elementer. Jeg har før fået at vide, at min romance også har noget drama i sig samtidig med noget socialrealisme. Det er helt med vilje, da jeg også godt kan lide at putte flere budskaber ind i historien. Noget, der får læseren til at stoppe op, trække vejret og tænke en ekstra gang over historien – og kærligheden til livet og til hinanden.

 

Læs mere her:

C.G. Valentin
C.G. Valentin
G. Valentin (f.1990) er Carina Valentin Grøntveds forfatternavn. Hun har studeret Skrivekunst på SDU og er i dag fuld...
Læs mere